31 Temmuz 2010 Cumartesi

Bergamut Yağı Ve Kullanımı

Sedefotugiller familyasından olup limon ve portakal arasında yabani bir turunçgil meyvasıdır. Bu meyvanın taze kabuklarından sıkma yöntemi ile elde edilen hoş kokulu uçucu yağa bergamut esansı denir. Limon ve portakal yağının yerine kullanıldığı gibi güzel koku veren bir esans olarak da kullanılabilir.
Şifalı Bitkiler - Bergamut Yağı ve Kullanımı
Faydaları : Stres ve yorgunluğu giderici ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiricidir. Egzama tedavisinde de kullanılır. İştah arttırıcı ve safra söktürücü etkisi vardır. Ayrıca çayda lezzet ve koku verici olarak kullanılır.

Kullanılışı : Dahilen; bir fincan suya 2-3 damla damlatılarak, günde 2 defa kullanılır. Haricen; cilde masaj yapılarak stres ve yorgunluğu giderici olarak kullanılır.

Yaşlanmayi Engelleyİcİ Ve Gecİktİrİcİ İksİr

YAŞLANMAYI ENGELLEYİCİ VE GECİKTİRİCİ İKSİR
Şifalı Bitkisel - YaŞlanmayi Engelleyİcİ Ve Gecİktİrİcİ İksİrMalzemeler:
-1 kg. siyah üzüm
-100 gr. çam fıstığı
-4 adet çubuk tarçın
-10 adet karanfil
-Arzu edilen bir meyve suyu
Yapılışı Ve Kullanım Şekli:
Üzümleri yıkayıp blenderden geçirin.Çam fıstıklarını teflon tavada kavurun.Blenderden geçirdiğiniz üzümlerin içine çubuk tarçınları ve karanfilleri ilave edin.Herhangi bir meyve suyunu karıştırarak, beş gün boyunca, günde üç defa birer bardak için.
Bu iksir istenildiği zaman tekrarlanabilir.
Faydaları:
-Çam fıstığı bronşite ve kalp hastalıklarına iyi gelir.Ruhsal çöküntüyü giderir.
-Siyah üzüm muhteşem bir kanser savaşçısıdır.Yaşlanmayı engelleyici ve geciktirici özelliği vardır.Mineral bakımından zengindir ve kan yapar.
-Tarçın boğaz ağrılarına ve adet dönemi sancılarına iyi gelir.
-Karanfil ağrı kesici ve gaz söktürücüdür. Boğaz iltihabına iyi gelir, ishali keser.

Aslanağazı

Kurtagazi / Tavsandudagi / Anthirinum / Linaire / Muflier) Türlü renklerde yetisen güzel görünümlü bir bitkidir. Kokusuzdur. Daha ziyade süs bitkisi olarak kullanilir. Kullanildigi yerler: Balgam söktürür. Bronsitte rahatlik verir.
Şifalı Bitkisel - aslanağazıalıntıdır

Nar Çekirdeği Yağı Ve Faydaları

Faydaları:
  • Menopoz sıkıntılarını giderir.
  • Cilt besleyici,selülit giderici ve sıkılaştırıcı olarak kullanılır.
  • Doğum kontrol hapının yan etkilerini azaltır.
  • Kolesterolü ve hipertansiyonu düşürür.
  • Cildi tazeler,yaşlanmayı geciktirir. (Anti-aging)
  • Kalbi kuvvetlendirerek,kalp krizi riskini azaltır.
  • Sigara. alkol,kirli hava gibi kanserojen etmenlerin etkisini azaltan güçlü antioksidandır.

Kasinti...

Vücudun herhangi bir yerinde ya da tamamında hissedilebilir. Böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi belirtilerle de ortaya çıkan, insanı çok rahatsız eden, toplum içinde zor duruma düşüren, sevimsiz ve sıkıntılı bir durumdur. Çok şiddetli olduğunda; uykusuzluğa,gerginliğe ve depresyona bile neden olabilir.
Şifalı Bitkisel - Kasinti...Nedenleri:
Ciltte döküntü yapan hastalıklargzemalar,ürtiker,isilik,kızıl,kızamıkçı k,suçiçeği ve çeşitli deri iltihaplarının neden olduğu kaşıntılar.
Sistemik hastalıklar iyabet,Karaciğer,Böbrek hastalıklarında görüldüğü gibi; bazı kan hastalıkları ile bazı kanser çeşitlerinde de ilk semptomlardan biri kaşıntıdır.
Çeşitli parazitleritlenme,uyuz ,kıl kurdu.
Mantar hastalıkları
Bazı alerjik maddelerabun,çamaşır tozları ,boya maddeleri ve yün veya sentetik giyecekler gibi.
Bazı gıdalarilek,yumurta,süt en yaygın alerjik gıdalardır.
Ruhsal sıkıntılar
Kuru bir cilt,kaşıntıya neden olabilirTedavi:
Burada ilk şart;kaşıntının nedenini tespit etmektir.Bunun için ayrıntılı bir cilt muayenesi,kan ve alerji testleri, gerekirse biyopsi bile yapılır.Altta yatan hastalık tespit edildiğinde hemen ona yönelik tedaviye başlanır.Kaşıntıya karşı yapılabilecekler:
-Mümkün olduğunca maya çalışınız
-Kaşıntı önleyici ilaçlar alabilirsiniz
-Sıcak duş ve banyodan kaçınınız.
-Hafif ve bol giysiler ,serin bir ortam kaşıntıyı hafifletebilir.
-Banyoda iyi durulanınız.
-Banyodan çıkınca,vücudunuza nemlendirici uygulayınız
-İleri vakalardaultraviole tedavisi de kullanılabilir

30 Temmuz 2010 Cuma

Vişne

(Sauerkirschbaum / Griottier / Morello cherry / Eksi kiraz / Prunus cerasus / Sour cherriy) Nisan-Mayis aylari arasinda beyaz renkli çiçekler açan, 2-10 m yüksekliginde agaçlar. Gövdeleri koyu gri renkli ve dallar asagi dogru sarkiktir. Yapraklar kisa sapli, tüysüz, parlak yesil, kenarlari disli, ucu sivridir. Çiçekler yapraklardan önce açar ve kisa sürgünlerin ucunda, semsiyemsi çiçek durumlari teskil ederler. Çiçek saplari uzun, çiçek tablasi çanak seklindedir. Meyve olgunlukta tek tohum ihtivâ eden, küre seklinde koyu kirmizi renkli, eksi lezzetli bir drupa tipidir. Vatani Anadolu ve Balkanlardir.
Şifalı Bitkisel - vişne Kullanildigi yerler: Meyvelerinde sekerler, elma ve limon asidi, vitamin A ve C, meyve saplari ve gövde kabugunda tanen ve potasyum tuzlari vardir. Visne agaci kabuklari kabiz edici ve ates düsürücü etkiye sâhiptir. Meyve saplari ise idrar söktürücü olarak kullanilir. Meyveleri tâze olarak yenebildigi gibi, serbet, surup ve reçel imâlinde de kullanilir.
alıntıdır

Molluscum Contagiozum

Bir poxvirus tarafından ortaya çıkarılan, derinin iyi huylu bir hastalığıdır.
Şifalı Bitkisel - Molluscum contagiozumKlinik : İnkübasyon süresi 2-7 haftadır, bazan 6 ay kadar uzun olabilir. Vücutta yaygın, az sayıda, biribirinden ayrı, ciltten kabarık, papüler lezyonlardır. Bazı lezyonların orta kısmında umblikus adı verilen çöküntüler bulunur. Vakaların % 10’unda papüllerin etrafında ekzamatöz reaksiyon bulunur. Sistemik semptom ve bulgu yoktur. Ekzemalı veya immün yetmezlikli hastalarda çok yaygın olabilir.
Komplikasyonlar : Bilinen bir komplikasyonu yoktur.
Epidemiyoloji ve bulaşma : Direkt temas, cinsel temas veya havlu gibi bulaşık eşyalarla yayılır. Enfektivite düşüktür, bulaştırma süresi bilinmemektedir.
Tanı : Genellikle lezyonların tipik görünümü ve sıkıldıkları zaman içlerinden süt rengi ve kıvamında sıvı gelmesi ile tanı konur. Bu sıvının yaymasında Wright veya Giemsa boyası ile intrasitoplazmik inklüzyonlar ve elektron mikroskopide tipik virus partikülleri görülebilir.
Ayırıcı tanı : Siğiller, su çiçeği, herpetik enfeksiyonlar.
Tedavi : Lezyonlar spontan olarak, iz bırakmadan iyileşir. Ancak kısa sürede iyileşmeyen lezyonların yayılmasını ve başka kişilere bulaşmabını önlemek için, lokal anestetik kremler sürüldükten veya sıvı nitrojen uygulandıktan sonra içindeki sıvının çıkarılması önerilmektedir.
Korunma : İzolasyon gerekli değildir. Açık lezyonlarda temas izolasyonu ile ilgili kurallara uyulması yararlı olur. Nadir görülen epidemi durumlarında hastalarla direk vücut temasından kaçınmak ve hastaların havlu, çarşaf gibi vücuduyla temas eden eşyalarının başkaları tarafından kullanımını engellemek gerekir.
Kaynak :
Türk İnfeksiyon Web Sitesi (TİNWEB)

Saparna

(Stechwinde / Sarsaparille / Salsepareille / Sarsaparilla / Smilax aspera / Smilax) Agustos-eylül aylari arasinda, beyazimsi-sari renkli çiçekler açan, tirmanici, dikenli ve iki evcikli bir bitkidir. Yapraklar sapli ve kisin dökülmez. Kalb seklinde ve tam kenarlidir. Çiçekler yapraklarin koltugunda küçük semsiye durumunda, 5-10 çiçeklidir. Meyveleri kirmizimsi, yuvarlak, 1 cm kadar çapta ve 1-3 tohumludur. Öz dikeni adiyla bilinir.
Şifalı Bitkisel - saparna Türkiye’de yetistigi yerler: Marmara, Bati ve Güney Anadolu.
Kullanildigi yerler: Kökleri tanen, nisasta, sekerler ve saponin tasir. Terletici ve kan temizleyici özelliktedir. Tohumlarin üzerlerindeki zar, “gicir” adiyla sakizlara katilir. Körpe sürgünler sebze olarak haslandiktan sonra yenir. Bati Anadolu’da “sircan” adiyla taninir. Terletir, kani temizler ve cilt hastaliklarinda faydalidir.
alıntıdır

Findik Yaği

FINDIK YAĞI
Şifalı Bitkisel - Findik YaĞi
Kuru ve yıpranmış ciltlere rahatlıkla uygulanır varis ve saçkıran hastalığı içinde faydalıdır. Doğum öncesi, Doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılır.

İÇİNDEKİLER:

Sabit yağ, fosfor kalsiyum, protein ve şeker içerir.

KULLANILIŞI:

Masaj olarak kullanılır. Saç diplerine parmak uçlarıyla friksiyon yapılır.

Saç Dökülmesini Engellemeye Faydası Kanıtlanmış Yilan Yaği

Yılan Yağı’nın Faydaları :
Melekler Mekanı - saç dökülmesini engellemeye faydası kanıtlanmış YILAN YAĞIAnti bakteriyel, antifungal ve doku yenileyici, Trikofiton mantarını inhibe ederek tineanın (saçlı derinin mikotik (mantar) hastalıkları) iyileşmesini, Yanık enfeksiyonlarının önlenmesini, yanıkların iyileşmesini, Deri ülserlerinin iyileşmesini, Oldukça ızdırap veren decubitus ülserlerinin iyileşmesini, Ameliyat sonrası yaraların iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

İnsanlar, saç dökülmesini engellemek için veya saç çıkarmak için bir çok yol denemişlerdir. Saç ektirme, kelliğe karşı şampuanlar gibi ürünler kullanmışlardır, bazıları az da olsa olumlu sonuçlar almışlardır. Ancak şimdi sizlere tanıtacağımız Yılan Yağı’nın etkileri kanıtlanmıştır ve saç dökülmesini kesinlikle engelleyerek, saç çıkarmaya da yarayan güçlü bir ilaçtır.
Yılan yağı, öncelikle isim olarak biraz korkutucu gelse de çok faydalı bir ilaçtır. Etkisi kanıtlanmış olan yılan yağının bazı özelliklerini anlatalım.
Yılan Yağı’nın özellikleri;
- Zayıf olan saçların güç kazanmasına yardımcı olur.
- Saç dökülmesi ırsi (aileden gelme) değilse saçın çıkmasını sağlar.
- Eğer saç dökülmesi ırsi ise öncelikle tüylenme oluşmasını sağlar ve ardından saçı daha da güçlendirerek saç çıkmasını sağlar.
- Mevcut olan saçın dökülmesini kesinlikle engeller.
Tamamen doğal bir ürün olan Yılan Yağı’nın içeriği bitkisel olarak güçlendirilmiştir. Saç dökülmesini kesinlikle engelleyen bu ilacı düzenli bir şekilde kullanarak, saçınızın dökülen bölgelerindeki saçların tekrar çıktığına şahit olacaksınız. Bu ürün ile çok zamanınızı kaybetmeden, hızlı bir şekilde saçınıza kavuştuğunuzu göreceksiniz.
Yılan yağını hem erkekler hem de bayanlar gönül rahatlığı ile kullanabilirler. Artık, saçınızın dökülmesini engellemek veya saçınızı çıkarmak için servet harcamanıza gerek yok. Yılan yağı kullanmanızı öneriyoruz ve pişman olmayacağınıza inanıyoruz.

ALINTIDIR

29 Temmuz 2010 Perşembe

Hangi Hastaliga, Hangi Besin Yararlidir ?

Doga bir eczane gibidir! Tahil, sebze ya da meyvelerde bulunan cesitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona bircok hastaliga iyi gelir. Urfa`nin aci pul biberinin cilde yararli, teni guzellestiren maddeler icerdigini, ilacta aspirin neyse, yiyecekler icinde elmanin da o, oldugunu soyleyen Londra Universitesi uzmanlarinin hazirladigi dogal savas programinda hangi hastaliga karsi neler yemeniz gerektigi anlatiliyor.
Şifalı Bitkisel - Hangi hastaliga, hangi besin yararlidir ?
GRİP Satsuma: (Kucuk portakal) İcerdigi folik asit ve C vitamini sayesinde oksurugu ve kanli tukurukleri keser. Ayrica kan pihtilasmasina karsi en etkin dogal yiyecek oldugu icin ileri yaslarda felc ya da kalp krizi riskini de azaltir.
Tarcin: (Yemeklere girmis olabilecek E-coli bakterisinin vucutta yayilmasini engeller. Mideyi duzene sokar. Kusmayi engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alindiginda bogazdaki yanmalari keser.
Hardal: ( İcindeki singrin maddesi, midenin gaz cikarmasina yardimci olur. Sindirim sistemini duzenler, mide agrilarini giderir. En fazla bir cay kasigi alinmalidir.
Nane: (İcerdigi mentol, midenin normallesmesine neden olur. Vucuda giren grip mikrobuna karsi savastigi gibi, ileri yaslarda ulsere yakalanma riskini de azaltir. Nane cayi, bas agrisi, grip, stres gibi hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir.
DEPRESYON Avokado: (Sindirimi cok rahat olan bu meyvayi ozellikle yeni dogmus bebeklerin ilk mamasi olarak tavsiye ederiz. İcerdigi E vitamini kalbe iyi gelir, yuksek potasyum da dinc tutar ve insani depresyona sokan uyusukluluk ve rahatligi uzerinden atar. Vucudun kolesterol oranini ayarlar. Teninizin surekli hucre yenilemesine neden olur. (Zayiflamak isteyenler dikkat: Yag orani bir cikolata kadar yuksek olan avokadoyu yememenizi oneririz.)
Cikolata: ( Sutlu cikolatalari tercih edin. Cunku icerdigi kakao yagi, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlik saglamasina yardimci olur. Migreni olanlar cikolatadan uzak durmalidir.
istiridye: ( İcindeki demir, sperm sayisini ve insanin seks gucunu artirir. A, B12 ve C vitaminleri icerir. Beyin icin en faydali yiyecek olan istiridye, enerji verir. (Dikkat: Kolesterol orani bircok baligin iki katidir.)
Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanin bir gun icinde almasi gereken C vitaminini icerir. Beyindeki serotonin adli kimyasal maddenin kendisini yenilemesini saglar.
İDRAR YOLLARİ Nane: İdrar sokturucu ozellige sahiptir. İcerdigi mentol, midenin normal islevini gormesine neden olur. Vucuda giren grip mikrobunakarsi savastigi gibi, ileri yaslarda ulsere yakalanma riskini de azaltir. Sabahlari mide bulantisini keser. Nane cayi, bas agrisi, stres gibi hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir. Ancak nane cayini ac karnina degil, tok karnina iciniz.
Elma: İcindeki C vitamini ve pektin oldukca faydalidir. Kolesterolu dusurur, sindirim sistemini duzenler ve idrar ve hacet yollarindaki sorunlari giderir.
Kepekli ekmek:B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit icerir. Cok fazlasi idrar yollarina zarar verirken, gunde 2 dilim yemek iyi gelir.
ALERJİ Kayisi: İcindeki betakarotene adli madde hucrelere saldiran molekulleri kontrol altina alarak,kanseri onler. Bir kayisi ne kadar parlaksa, icindeki betakarotene orani o kadar yuksektir. İcerdigi kalsiyum ve magnezyum, girtlak yanmalarini engeller. Kuru kayisiya rengi bozulmasin diye eklenen sulfur dioksit, astim gibi alerjilere iyi gelir.
HEMOROİD (BASUR) Hindistan cevizi: İcerdigi myristin adli madde kusmayi engeller, basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlasi basur icin tehlikelidir. )
KARİN AGRİSİ Papatya cayi: Bagirsak yollarinda toplanan gazi cikartir, sindirim sistemini duzenler, mide agrisini keser.
KARACİGER
Enginar: Cynarine adli madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardimci olur.Karaciger hastalarinin yani sira romatizma, artirit ve gut hastaligina yakalananlarla, hamilelere siddetle tavsiye ederiz.
Meyan koku: Dunya uzerinde bircok kabile yuzyillardir ulser, artirit, bronsit ve karaciger rahatsizliklari na karsi meyan kokunu "dogal ilac" olarak kullanir. Adrenalini yukseltir, insanin strese girmesini engeller, kan basincini dusurur.
Zerdecal: Karaciger rahatsizliklari nin yani sira sindirime de yardimci olur.
DİSLER Ekmek: Sekerli yiyecek yenildiginde icindeki asitler dislere her 20 dakikada bir saldirir. Ekmek,disleri korur. Gun boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her cesit) Gunde 2 ila 4 ogun meyve tuketin.
Sebze: (Her cesit) Gunde 3 ila 5 ogun tuketin.
Yogurt veya beyaz peynir: Eger yemekler arasi atistirirken dis sagliginizi dusunuyorsaniz, kalsiyum deposu olan bu iki yiyecegi tercih edin.
Muz: Yuksek miktarda karbonhidrat icerir. Zengin bir potasyum kaynagidir. Bu mineral, kalbin duzenli olarak calismasini ve tansiyonun duzenli olmasini saglar.
TANSİYON Rezene: İcerdigi potasyum sayesinde tansiyonu duzenler. Saglikli kan hucreleri icin gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur. Rezene cayi sindirim icin iyidir.
Tahil: Kan damarlarini gevseten ve rahatlatan bir tur fotosentez kimyasal maddesi iceriyor. Bu sayede kanin damarlardan daha rahat gecmesini sagliyor. Tahil yemek sebzelere oranla vucutta daha fazla kalori yakilmasini saglar. Kalorinin azalmasi tansiyonu duzenler.
Un: Yapildigi tahilin besin degerlerini icerir. B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum acisindan oldukca zengindir. Karaciger: Saglikli bir bagisiklik sistemi, cilt ve keskin gozler icin gerekli olan A vitamini acisindan zengindir. Kucuk bir porsiyonu gunluk A vitamini ve demir ile aylik B12 vitamini ihtiyacini giderir.

SİNDİRİM SORUNLARİ Arpa: İcerdigi kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vucuda direnc kazandirir.Ayri ca ABD`deki bir arastirma, 6 ay boyunca her gun arpa urunu seylerin yenmesinin kolesterol oranini yuzde 15 dusurdugunu kanitladi.
Yogurt: Gunde 150 gram yogurt vucudun bir gunluk kalsiyum ihtiyacini karsilar. Meyvali yogurtlara 3 cay kasigi seker eklendigi icin seker oranlari daha yuksektir. Yogurttaki potasyum, kan basinci ve kalp atislarini duzenler. Midenin yiyecekleri duzenli olarak ogutmesini saglar...
KİLO KAYBİ Cikolatali puding: Bu sayede vucuttaki kan istedigi protein ve mineralleri alir. İngiliz Saglik Bakanligi, kilo kaybi yasayanlarin gunde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.
Peynir: 100 graminda 78 kalori bulunuyor.
Yumurta: Gunde 2 yumurta kadinlarin gunluk protein ihtiyacinin 4`te 1`ini, erkegin ise 5`te birini karsilar. A,D,E ve B vitaminleri iceren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarini cozer, yetiskinleri de kansere karsi korur.

Dondurma: Gunde 2 top vanilyali dondurma yemek, insan vucudunun gunluk protein ihtiyacinin yuzde 20`sini karsilar. Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.
MENOPOZ Nohut: Sebze hormonu "fitoostrojen" icerir. Bunlar ostrojenin vucuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattigi etkilere karsi korur. Sebze proteininin en zengin kaynaklarindan birisidir.
Kola: Kafein vucudun yorgunlugunu alir ve konsantrasyonu saglar.
Uzum: İcerdigi "elajik" asit sayesinde menopozun neden oldugu kemik erimesine karsi korur. Kandaki ostrojen seviyesini yukselterek de menopoz semptomlarini en aza indirir.
Kuru erik: Sadece iki-uc adet yemek dahi vucudun ihtiyaci olan antioksidanlari karsilar. İdrar yollari kaslarini rahatlatir. Bu da kolon kanserine karsi korur. Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum icerir. İcerdigi yuksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz donemindeki kadinlarda ostrojen seviyesini dengede tutar.
Tatli patates: Adrenal salgilayan bezleri guclendirerek vucuda enerji saglar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit icerir.
ROMATİZMA Enginar:Vucuttaki zehiri atma etkisi sayesinde basta romatizma olmak uzere gut hastaligi ve eklem yanmasina karsi birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri guclendirir.
Domates: C vitamini boldur. Tahil: İcerdigi dogal kimyasallar, romatizmanin yol actigi eklem yanmalari ve romatizmal agrilari hafifletir.
Kekik:Timol adi verilen bir tur dogal yag, vucuttaki diger yaglarin parcalanmalari ni saglar. Kekik yagi banyoda suruldugu zaman romatizma agrilarini buyuk oranda azaltir.
Zencefil: Uyarici etkileri kan damarlarini genisletip kan dolasimini artirarak romatizma agrilari ve yanmalari yok eder. SİSTİT Kuskonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri icerir. Yenilen besinlerin vucuttaki zehirli kalintilarini atmayi saglar. Karaciger ve bobreklerin calismasini kolaylastirir, destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarinin mutlaka kuskonmaz yemeleri gerektigini soyluyor.
KANSİZLİK Hurma:Turune gore degisse de hurmalarin bircogu yuksek oranda demir icerir. Besin degeri yuksek ve onemli bir enerji kaynagidirlar. Dogal mushil etkisine sahiptir. Kurutulmus olanlarina gore daha yuksek oranda su ve daha dusuk kalori icerir.
iDRAR VE BOBREK
Pancar: Bobrekleri calistirir. Onemli bir potasyum kaynagidir. Vucuttaki tuz oranini dengeler. Bu sayede bobrekler ve idrar yollarinin calismasini destekler.
Kavun:Orta boy bir kavunun yarisi, gunluk C vitamini ihtiyacini tamamen karsilar. A vitamini ve betakaroten icerir. Bunlar antioksidan, yani vucudu temizleyici etkiye sahiptir. Bobrekleri rahatlatir. Yuksek miktarda su ve dusuk miktarda kalori icerir.
DiYABET Kuru fasulye: Lif acisindan zengin bir besindir. Bu da diyabet riskini buyuk oranda azaltir.İcerdigi karbonhidratlari vucudun sekere donusturmesi uzun surer.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum icerir. Cozunebilir lif icermesi sayesinde kandaki kolesterol oranini dusurur. Bu nedenle diyabet ve kalp hastalari icin kacinilmaz bir besindir.
BAS AGRiSi Nane: Nane cayi bas agrilarini dindirmek icin birebirdir. İcerdigi mentol ve mentol dogal yaglari sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye:Kimyasal icerikleri sayesinde dogal bir agri kesici gorevi gorur.
Cikolata: Dogal antidepresan ozelligi vardir. Cikolata magnezyum ve demir icerir. Sinirleri gevsetici ozelligi sayesinde bas agrisini dindirir.
VUCUT SU TUTMUSSA Kus uzumu: 100 grami gunluk C vitamini ihtiyacinin tam 3 katini karsilar. Antibakteriyel ve yanmayi onleyici etkileri vardir. Zengin potasyum ve dusuk tuz icerigi, dehidratasyonu olanlar icin onemli bir dogal ilactir. Kabak: 100 gram kabak gunluk folik asit ihtiyacinin 4`te birini karsilar. Yuksek orandaki potasyum sivi-tuz dengesini saglar. Tahil: İdrar yollarini acici, calistirici ve rahatlatici etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsizligi bulunanlarin mutlaka yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatici ozelligi vardir. EGER MiDENİZ RAHATSiZSA Tarcin: Mide yanmalarini ve kusma hissini alir. Hindistan cevizi: Sutlu iceceklere eklendigi zaman mideyi gevsetici ve gazini alici bir etki yaratir. Mide bulantilarini onler. Lahana: Mayalanma sirasinda laktik asit uretir. Bu da sindirim sistemindeki zararli bakterileri oldurerek sindirime yardimci olur. GUT (DAMLA HASTALiGi) Hamsi:Omega- 3 yagi acisindan cok zengindir. Kolesterol seviyesini dusurur. Kanin pihtilasmasini onleyerek damar tikanikligi, kalp krizi ve dolayisiyla da felc gecirme riskini dusurur. Haftada en az 1 kez yemek gerekir. Kalp hastalari icin bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalidir. ADET SANCISI Muz: İcerdigi yuksek oranda B6 vitamini sayesinde kadinlarin adet donemi sancilarini buyuk oranda azaltir. Dogal bir agri kesici gibidir. Tarcin:Koli basilinin uremesini onler. Limon cayina balla birlikte eklenerek icildiginde hem nezlenin yol actigi bogaz agrilarina hem de adet donemi sancilarina iyi gelir. HAMiLELiK Enginar:Bol miktarda folik asit ve potasyum icerir. Dusuk yag orani, sindirimi kolaylastirici etkisi, antioksidan ozellikleri sayesinde anne adayi ve bebegin sagligina onemli faydalari vardir. Bogurtlen:E vitamini icerir. Vucuttaki zararli besin atiklarinin temizlenmesini saglar. C vitamini boldur. Cenini korur. COLYAK HASTALiGi Kestane: Onemli bir enerji kaynagidir. Kolayca sindirilebilir. Colyak hastalari icin bugday icermeyen un kaynagi olabilir. E ve B6 vitaminleri icerir. yag oranlari dusuktur. TiROiD Midye:Omega- 3 yagi acisindan zengin bir besin kaynagidir. İcerdigi selenyum minerali tiroit bezlerinin normal isleyisi icin gereklidir. FELC Turuncgiller: C vitamini zengini turuncgiller icerdikleri flavonoid adli antioksidanlar sayesinde atardamarlari n, kalbin zarar gormesini onluyor. Portakal icerdigi folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde saglikli alyuvar hucrelerinin cogalmasina neden oluyor. Hamsi: Kolesterolu dusuren ve kan pihtilasmasini onleyen Omega-3 bol bol var. ASTIM Soganarimsakla birlikte enfeksiyonlarla mucadele eder. Kukurt bilesimleri atardamarlarin zarar gormesini onler. Sogan; kemik erimesine de iyi geliyor. ARTiRiT Enginar:Enginarin en buyuk ozelligi toksinleri temizleme yetenegidir. Bu nedenle artirit ve romatizmasi olan hastalara ozellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adli madde, karaciger ve safra kesesinin rahatsizlanmasi ni engelliyor. STRES Mayan kokuntivirus etkisi vardir. Karacigeri korur. Adrenalin salgilanmasini dengeler. Stresle basa cikabilmek icin gerekli olan kortizol hormonunu salgilatir. ULSER Lahana:Ulseri olan kisiler icin tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratir. Yuksek oranda C vitamini icerir. Kirmizi lahana vucutta antioksidan ozellige sahip A vitamini icerir. Kanseri onleyici etkiye sahiptir.Cig olarak salatalara katilmasi tavsiye edilir. KEMiK ERiMESi Kayisi:Yuksek oranda kalsiyum ve magnezyum icerir. Sut:Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynagidir. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve disleri guclendirmek icin calisir. Bunlarin eksikligi kemikleri eritir. ARAC TUTMASI Zencefil: Sindirime yardimci olur. Mide bulantisini giderir. Enerjinizi artirir. Seyahatin ve otomobilde uzun sure gitmenin yol actigi bulanti ve rahatsizliklari azaltir. CiLT SORUNLARiPapatya: Bitkisel yag ve kimyasallar icerir. Cay olarak icildiginde sindirime yardimci olur, karin agrilarini dindirir. Sicak bir banyonun ardindan hazirlanacak papatya cayi torbalari, egzamanin neden oldugu kasinti ve yanmalari alir. Aci pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini icerir. Capsantin adli kimyasal madde zona hastaliginin neden oldugu agrilari dindirmek icin yapilan kremlerde kullanilir. Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu gunluk C vitamini ihtiyacinizin tamamini karsilar. İcindeki potasyum vucudun su dengesini korur; cildin kurumasini, kirisikliklarin meydana gelmesi onler. Portakal yagi: Susam yagiyla karistirilarak kullanildiginda iyi bir cilt yagi elde edilir.Ayrica; selulitli bolgelere portakal yagiyla masaj yapilmasi tavsiye edilir. LAKTOZ DAYANIKSIZLIGI Badem:Yuksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan icerir. Bu nedenle laktoz (sut sekeri) dayaniksizligi bulunan ve gunluk gidalar yiyemeyen kisiler icin badem ideal bir besin kaynagidir. KALP Bezelye:Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemegi yiyen bir erkegin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yuzde 35 daha az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp icin de cok onemli. Kepekli Ekmek: Kalp hastaliklariyla bagirsak kanseri icin faydalidir.Gunde 12 gramdan fazlasi kisiye gore zararli olabilir. Kiraz: 100 graminda 40 kalori bulunuyor. İcerdigi ellegic asit, vucudu

Zona...

Halk arasında,zona,gece yanığı ya da kuşak hastalığı olarak bilinen Herpes Zoster sinir ucu iltihabıdır. Su çiçeği geçiren herkes zonaya yakalanabilir. Çünkü sebep aynı virüstür. Şöyle ki;
Şifalı Bitkisel - Zona...Bir insan çocukluk döneminde suçiçeği geçirebilir. O iyileşir ve kalkar. Ama bu hastalığa neden olan virüs, tedavi sırasında yok olmaz. Sadece bazı sinirlerin içine yerleşerek uyur. Yıllarca sesi soluğu çıkmayabilir. Bir gün uygun ortam bulduğunda uyanır ve bu kez su çiçeğine neden olmaz. Artık neden olduğu hastalık zonadır. Peki bu uygun ortam nedir?
Bu uygun ortam; vücut direncinin yani, hastalıklara karşı koyma gücünün düşmesidir.Direncin düşme nedenleri ise;bazı enfeksiyonlar, yorgunluk, uykusuzluk, dengesiz beslenme, aşırı kilo kaybı, stres ve yaralanmalar şeklinde sıralanabilir. Zona çocuklar da dahil olmak üzere her yaşta görülür. Ancak 50 yaşın üzerinde, ve habis (malign) hastalıklar, AİDS hastalığı, kanser ilaçları ( kanser kemoterapisi ) ve ışın tedavisi (radyoterapi) görenlerde daha ağır seyreder. Peki uyanırsa ne olur?
Direncin azalması ile virüsü aktive eder.Yani saklandığı sinir köklerinde üremeye, sinir kökünden sinirlerin dallarına doğru yayılmaya başlar ve deriye kadar ulaşarak belirtileri oluşturur. Belirtileri:
Zona ağrı ve deri döküntüsüyle seyreden bir hastalıktır. Bu iki belirti de tüm vücutta değil sadece sinirin bulunduğu alanda görülür. Zonada yüz, saçlı deri, gövde, kol ve bacaklar gibi vücudun herhangi bir bölgesinde sinirler tutulabilir. Bununla beraber en sık tutulan bölge, göğüs bölgesidir.Ağrı döküntüden önce başlar. -Tutulma bölgesinde ağrı
-Zonklama
-İğnelenme
-Karıncalanma
-Uyuşma
-Hafif ateş,
-Baş ağrısı 1-3 gün içinde aynı bölgede
-Kızarıklık
-Kabarcık (birbirine yapışık ve içi su doludur.Zamanla irin dolabilir)
-Yüzü tuttuysa ağız içinde de kabarcıklar görülebilir. Tedaviona hastalığı kendiliğinden iyileşir.İlk oluşumdan itibaren kabarcıkların geçiş süresi 2-3 haftadır.Ancak ağrı daha uzun sürebilir.Bazen kalıcı da olabilmektedir.
Tedavide amaç hastanın bu süreyi rahat geçirmesini ve kabarcıklar patladığında mikroplara açık hale gelen yaraların, enfeksiyondan korunmasını sağlamaktır.
Zonada istirahat çok önemlidir.Döküntü için ıslak pansuman ve kurutucu merhemler,ağrı için ağrı için ağrı kesiciler verilir.Ayrıca vitaminler ve virüsün çoğalmasını surduran bazı ilaçlar da tedavi dekullanılır.
Hastalığı çok yaygın olanlarda,göz tutulumu olanlarda ve ağrısı fazla olanlarda kortizon da kullanılabilir.
Zona sonrası ağrısı gelişen hastalarda antidepresan ilaçlar ve ağrı kesiciler kullanılır.Bağışıklık sistemi bozuk olan kişilerde, yaşlılarda ve ikincil olarak bakteri enfeksiyonu gelişenlerde iz kalır. Bulaşım: Zona geçiren bir hastanın kabarcıkların içindeki sıvı ile temas eden kişiler eğer su çiçeği geçirmemişler ise su çiçeği hastalığına yakalanırlar. Su çiçeği ve ya zona geçirmiş kişiler başka hastalardan bulaşma yolu ile virüs alınmasına karşı dirençlidirler.

Kanser Aşısı Farelerde Işe Yaradı

Deneme aşamasındaki yeni bir kanser aşısı, farelerde meme kanserinin en tehlikesini yok etti.
Şifalı Bitkisel - Kanser aşısı farelerde işe yaradı
Amerikan “Cancer Research” dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, aşı hücrenin normal büyümesine yardımcı olan HER2 proteininin arttığı en tehlikeli meme kanserini tamamen yok etti. Bu da, aşının bilahare kadınlarda kanser tedavisinde kullanılabileceğini gösterdi. HER2 proteini, meme kanserine yakalanan kadınların aşağı yukarı dörtte birinde görülüyor.

Tümörlü hücrelerin tekrar ortaya çıkmasını da önleyen ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi esasına dayanan aşının, sağlıklı kadınlarda da meme kanserinin ortaya çıkmasını önlemek amacıyla kullanılabileceği belirtildi.
Araştırmayı yürüten Mişigan Üniversitesi uzmanlarından Dr. Wei-Zen Wei, aşının bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi esasına dayandığını kaydetti. Wei, “bağışıklık sisteminin, HER2 proteini reseptörlerine karşı çok sert tepki verdiğini gözlemledik. Aşı, bugünkü ilaçlara direnç gösteren tümörlere karşı da işe yaradı” ifadesini kullandı ve aşının, ilaç tedavisi ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini vurguladı. Aşı, HER2 proteinini üreten genlerden ve bir bakteriden alınma inaktif bir DNA molekülüne (plazmid) entegre edilmiş bağışıklık sistemi uyarıcısından oluşuyor. Bu “plazmid” kendini kopyalayarak çoğalma yeteneğine sahip bulunuyor.

Gelincik Hakkında Bilgi

Gelincik güzelliğinin yanı sıra da faydalarıyla dikkatinizi çekicektir.Buyrun meleklerim.
Melekler Mekanı - Gelincik hakkında bilgi


Gelincik
Bileşiminde zamk şeker müsilaj ve çok az miktarda alkaloit bulunur. Hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Öksürük ve nezle gibi hastalıklarda yumuşatıcı olarak şurup halinde verilir. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirir. Çiçekleri su içinde şişelerde güneşte bekletilerek şerbeti çıkarılır. Yazın şerbet olarak içilir.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Vİtamİn Nedİr ? Muhakkak Bakın

Vitaminler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir. Vitamin Latince yaşam anlamına gelen “vita” sözcüğünden kaynaklanır. Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak iki gruba ayrılır .
Şifalı Bitkisel - VİTAMİN NEDİR ? muhakkak bakın YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER : A, D, E ve K vitaminleridir .
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER : B grubu vitaminler ile C vitaminidir .
ÖNEMİ
A vitaminiEnfeksiyonlara karşı direnci arttırır normal büyüme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sağlıklı kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük önem taşır .
Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates
D vitaminiİnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine yardımcı olur, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .
Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş
E vitaminiAntioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .
Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, ceviz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta
K vitamini Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir.
Ispanak,kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, mısır, muz, şeftali, çilek
B1 vitamini Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, bellek zayıflığı ve dikkat azalması görülür.
Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt
B2 vitamini Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda büyüme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur .
Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek
B3 vitamini Yetersiz beslenme sonucu deriyi sinir sistemini tutan pellegra adlı hastalık ortaya çıkar. Hücrelerin oksijeni kullanabilmeleri için gereklidir. Midede sindirimin temel taşları olan asitlerin üretimini sağlar.
Bira mayası, kepek, yer fıstığı, sakatat, kırmızı et, balık, buğday, baklagiller, un, yumurta, süt, limon, kabak, incir, portakal, hurma
B5 vitamini Doğada bol olduğu için eksikliğine rastlanmaz. Ayrıca bir miktar bağırsaklarda da yapılmaktadır. Eksikliği kan şekerinde düşme, ellerde titreme, kalp çarpıntıya neden olur .
Karaciğer, kırmızı et, tavuk, yumurta, ekmek, sebzeler
B6 vitamini Sinir sistemi ve hormonların çalışmasını düzenler.Vücudun savunmasında antikor ve akyuvar oluşumunda rol oynar. Eksikliğinde migren tipi baş ağrısı, kansızlık, ciltte kuruluk, görme problemleri, uyuşukluk, adele zayıflığı ve krampları oluşur .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, balık, yumurta, ekmek, sebzeler
B11 vitamini Kırmızı kan hücreleri ve sinir dokularının oluşumunda aktif rol oynar. Hücre bölünmesi için gereklidir. Bu etkisi ile büyümeyi de sağlar. Anne karnındaki bebeğin sinir sisteminin gelişimi için de gereklidir. Eksikliğinde iştahsızlık, kilo kaybı, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, unutkanlık, çarpıntı gibi bazı kalp sorunları oluşabilir .
Karaciğer, böbrek, kırmızı et, ıspanak, marul, yumurta, ekmek, portakal, muz
B12 vitamini Besinlerle veya sigara gibi alışkanlıklarla vücuda giren siyanürü etkisiz hale getirir. Eksikliğinde dilde hassasiyet, şişme, kızarma, hayal görme, depresyon, adalelerde kasılmalar, sinir iltihaplarına bağlı olarak el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yanma şikayetleri oluşur .
Karaciğer, yürek, böbrek, kırmızı et, tavuk, balık, süt, peynir, yumurta
C vitamini Vücudumuz C vitaminini üretemez bitkiler ve bazı hayvanlar bu vitamini üretebilmektedir. Besinlerle alınan vitamin 2 saat içersinde kullanılır 4 saat sonunda kandan uzaklaşır. Yaraların iyileşmesini, damarların sağlıklı olamalarını sağlar.Vücudun savunma sistemini artırıcı etkisi vardır. Histamin yapımını azaltarak allerjik olayların şiddetini düşürür. Eksikliğinde diş eti kanamaları ve çekilmeleri olur.
Siyah üzüm, narenciye, çilek, kavun, karpuz, yeşil biber, maydanoz, brokoli, havuç, soğan, bezelye

Acıçiğdem

( Herbstzeitlose / Krokus / Colchique / Colchicum / Autumn crocuses) Boyu 10-30 cm yükseklige ulasan, otsu ve yumrulu bir bitki. Sonbaharda morumsu pembe renkli, 6 parçali çiçekler açar. Yaprak ve meyvalari ise ilkbaharda ortaya çikar. Sonbaharda çiçek açtigindan dolayi halk arasinda “güz çigdemi” olarak da bilinir.
Şifalı Bitkisel - acıçiğdem Türkiye’de yetistigi yerler: Türkiye’de pek bulunmaz. Avrupa’nin sulak çayirlarinda bol miktarda yetisir.
Kullanildigi yerler: Tibbi önemi haiz bir bitkidir. Kullanilan kismi yumru ve tohumlaridir. Tohum ve yumrularin idrar arttirici, terletici, müshil ve romatizma agrilarini dindirici etkisi vardir. Alkaloitlerin çok yüksek zehirleyici özelligi oldugundan, bu droglar, dahilen ancak hekim kontrolünde kullanilabilir. Eskiden halk arasinda romatizma agrilarini dindirmek için haricen kullanilirdi. Bunun için bir tutam aci çigdem tohumu, 2-3 dis sarmisak ile havanda iyice dövülür. Elde edilen sulu kisim da bir tülbente emdirilip, agriyan kisma sarilir. Bu pansuman birkaç gün arka arkaya tekrarlanir.
alıntıdır

Nohut

(Kichererbse / Pois chiche / Chickpea / Cicer arientinum) Yemeklik baklagillerden bir bitki. Derin bir kazik köke sâhiptir. Toprak içinde 50-60 cm kadar derine gidebilir. Fazla yankökü vardir. Bunlar toprak yüzeyine yakin olup, böbrek seklinde nodoziteler (yumrular) ihtivâ eder. Gövdenin topraga yakin yaprak koltuklarindan meydana gelen çiçek saplari, çiçekleri tasir. Çiçek beslidir ve beyaz, pembe, mavimsi renklerde olabilir. Kendi çiçek tozlari ile döllenirler. Meyveleri siskin oval biçimindedirler. Uç tarafa dogru sivrilmistir. Ucunda tüyler bulunur. Meyve içinde 1-3 tohum bulunabilir. Tohumlar çakildak, kapçik adini alan torbalarda meydana gelirler. Tohumlar sekil, büyüklük ve renk bakimindan degisiklik gösterir. Beyaz, krem, sarimsi, kahverengi renklerde olabilirler.
Şifalı Bitkisel - nohut Türkiye’de yetistigi yerler: Bati, Orta ve Güneydogu Anadolu.
Kullanildigi yerler: Meyveleri bol nisastali ve azotlu maddelerce zengindir. Tâneleri bitkisel protein, demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri de ihtivâ eder. Vücudu kuvvetlendirir. Kuru ve tâze hâlde yenilebilir. Besleyici bir sebzedir. Nohuttan ayrica, leblebi imâlinde de faydalanilir.
alıntıdır

Bu Meyveler Ilaçtan Farksız

Cilt sağlığından tutun da genel sağlığımıza kadar meyvelerin birçok faydaları vardır
Şifalı Bitkiler - Bu meyveler ilaçtan farksız
Evimizden asla eksik etmemiz gereken meyveler birçok derde deva
Bakın hangi meyve hangi hastalığa iyi geliyormuş

Yapılan araştırmalarla, yüzyıllardır doğal şifa kaynağı olarak kullanılan meyvelerin bilinmeyen yeni yararları keşfediliyor. İşte bilimsel araştırmalarla keşfedilen veya kanıtlanan bazı meyvelerin ilaçlara taş çıkartacak derecede yararlarından bazıları.

Avokadonun yararları
Hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Protein bakımından zengindir. İçerdiği E vitamini sayesinde kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar. Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir.

Ayvanın yararları
Kani temizler, ishal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kani temizler. Çarpıntıyı dindirir.

Bademin yararları
Ağrılara bire bir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek ve mesanedeki iltihapları giderir. Bas ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

Cevizin yararları
Zekayı geliştirir. Her sabah kahvaltıda yenen bir miktar ceviz Zekayı geliştirir. Yeşil cevizin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırır.

Çamfıstığının yararları
Bronşite ve kalbe iyi gelir. Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Kalp hastalıklarında faydalıdır.

Çileğin yararları
Tansiyonu düşürür. Cilt sorunları olanlar için iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Ayrıca diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. C vitamininin yanı sıra yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içerir.

Dutun yararları
İdrar söktürür. Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.

Elmanın yararları
Günde 1 tane. Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar.. Kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur, ısırarak yenen elma dişetlerini güçlendirir. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler.. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karsı da yararlıdır.

Fındıkın yararları
Minik beyaz dev. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir.

Greyfurtun yararları
Kanserden korur. C vitamini bakımından zengin meyve olan greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. İçinde kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur. Kansere karsı koruyucu özellik taşır. İştah açar.

İncirin yararları
Enerji kaynağı. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.

Kirazın yararları
Kan yapar. Ağrı kesici özelliği vardır. Kani sulandırarak kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yapar.

Kivinin yararları
Sindirime yararlı. C vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Kuşburnunun yararları
Her derde deva. Kani temizler, Bağırsakları yumuşatır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karsı yararlıdır. Romatizma ağrılarını giderir Ayrıca basur tedavisinde iyi sonuç verir. Marmelat alyuvarların hızla çalışmasını sağlar. Kuşburnu çayı ise hastalıktan yeni kurtulmuş bedene kuvvet verirken soğuk algınlığına, böbrek ve mesane üşütmesine de iyi gelir.

Muzun yararları
En zengin meyve. Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir. Potasyum krampları önler.

Narın yararları
Kalbi korur. Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir, korur. İshali keser. Vitamin deposudur.

Portakalın yararları
C vitamini deposu. Kanser önleyici maddeler ile bol miktarda C vitamini içerir.

Vişnenin yararları
Ateşi düşürür. İshali keser, Ateşi düşürür, idrar söktürür ve vücuda rahatlık verir

27 Temmuz 2010 Salı

Bergamot

(Bergamot Orange / Bergamote / Bergamot / Citrus Bergamia) Ortalama 4 m boyunda bir agaç. Esas vatani Bati Hindistan’dir. Yapraklari uzun ve koyu yesildir. Çiçekleri beyaz renkli ve küçük olup, meyveleri küre veya armut biçiminde, 5-7 cm çapinda etli kismi eksi lezzetli, kabuk kismi limonsarisi renklidir. Eskiden Antalya bölgesinde genis çapta yetistirilmekteydi. Zamanla bu bölgede Bergamot’un yerini diger turunçgiller aldi. Bununla beraber halen Antalya civarinda bu tür az miktarda bulunmakta ve meyvelerinden reçel yapilmaktadir. Bergamot esansinin sanayideki önemi sebebiyle yer yer tekrar yetistirilmeye baslanmistir.
Şifalı Bitkisel - bergamot Türkiye’de yetistigi yerler: Antalya bölgesi.
Kullanildigi yerler: Meyve kabuklarindan sikma usulü ile Bergamot esansi elde edilmektedir. Yesilimtrak sari renkli, hos kokulu ve aci lezzetli bir sividir. Parfümeri (itriyat) sanayinde kullanilmaktadir. Usaresinden kalsiyum sitrat ve sitrik asit elde edilir. Koku vermesi için bazen çaylara da karistirilir. Ayrica çesitli yörelerimizde reçeli yapilarak kisin yenilir.
alıntıdır

Örgüyle Doğal Dalgalar Yapalım

Örgüyle Doğal Dalgalar Yapalım
Doğal ve hoş dalgalar elde etmek çok ama çok kolay meleklerim.Önce saçlarınızı tutamlara ayırıp örün,daha sonra saçınıza(düzleştirici olabilir) ısı uygulayarak ö

sarımsak yağının faydaları

Sarımsağın faydalarını az çok hepimiz biliyoruz peki bu doğal antibiyotik olan sarımsak yağının faydalarını biliyormusunuz?İşte merak edenler için sarımsak yağının faydaları
Melekler Mekanı - sarımsak yağının faydaları
Sarımsak eski çağlardan buyana çok kuvvetli bir antibiyotik olarak kullanılan bir bitkidir. Daha doğrusu bitki değil tam bir ilaç. Sarımsak yiyemeyen ya da kokusundan rahatsızlık duyanlar aynı oranda fayda sağlayan sarımsak yağını kullanabilir.

Sarımsak Yağının Faydaları:

Mikrop öldürücüdür. Kandaki kolesterol miktarını ve yüksek tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önleyici kalbi kuvvetlendirici etkileri bulunmaktadır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder.

Astım, bronşit, verem, nefes darlığı ve öksürük için yararlıdır. Balgam söktürür. Saç dökülmesine ve saç kırılmasına karşı kullanılmaktadır. Saçların uzamasına yardım eder.

Solunum ve sindirim sistemindeki mikropları öldürür. Grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıklar sırasında yararlıdır. Karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasına yardım eder. Mesane taşlarını düşürür, böbreklerde taş oluşmasını engeller. kanserden koruyucudur.

Kullanılışı ve dozu:

Bir çay bardağı suyun içine 3 damla damlatılmak suretiyle günde 2 defa kullanılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır. Kapsülle 3 damla alınır.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Diyet Salata

Melişlerim size güzel bir diyet salata tarifi buyurun
Şifalı Bitkisel - Diyet salata
Malzemeler

400 gr ton balığı (diyet konserve)
2 adet kırmızı soğan
3 adet domates
3 sap maydonoz
1 adet göbek salata
20 gr yeşil zeytin
4 yemek kaşığı limon suyu
1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı

Soğanları soyup yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin.Domatesleri kaynar suya atıp çıkarın kabuklarını soyup dörde bölün .Çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.Maydonozun yapraklarını yıkayın domates ve soğanla karıştırın.Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın.Domatesli karışımla birlikte tabaklara paylaştırın.Limon suyu ve kabuğunu tuz,karabiber ve zeytinyağla karıştırın.Ton balığını süzüp iri parçalara ayırın salataların üstüne koyun.Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.Ezilmiş sarımsağı biberlerin yanına ekleyin

Adaçayı Yağı Faydaları Ve Kullanımı

Gaz Söktürücü, ter kesici, idrar attırıcı etkileri vardır. Yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bebeklere gaz gidermeye yardımcı olur. Ayrıca bronşit, astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir.
Şifalı Bitkiler - Adaçayı Yağı Faydaları ve Kullanımı

KULLANILIŞI:
Dahilen; Günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Yüksek miktarda zararlıdır. Haricen; yara üzerine tatbik edilerek kullanılır.Gaz giderici olarak masaj şeklinde sürülerek de tatbik edilerek kullanılır.Ayak ( kokularında ) suda bekletilir.

Kolestrolünüz Yüksekse Bu Formülü Deneyin

Yorgunluktan bronşite kadar dertlerin çareleri...
Şifalı Bitkisel - Kolestrolünüz yüksekse bu formülü deneyin Doğanın doğal eczanesi bilinçli kullanıldığı takdirde insanı hem rahatsızlıklardan koruyor hem de hastalıklara karşı şifa sunuyor. Bronşitten aslanağzı, yorgunluktan badem, kolesterolden de elmayla kurtulmak mümkün. İşte sihirli formüller.
Kolesterolünüz yüksekse şu formülü kullanarak düşürebilirsiniz:
8 ekşi elma,
5 limon,
3 maydonoz.
Elmaları kabukları, maydanozu saplarıyla birlikte yıkadıktan sonra geniş bir tencerenin içine doğrayın.
5 limonun kabuklarını ince soyarak dörde bölüp tencereye atın. Üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Lapa olana kadar kaynatın. Kaynatıktan sonra tel süzgeçten geçirip şişelere doldurun. Her sabah aç karnına bir fincan için. Bu karışıma en az üç ay devam edin. İçebiliyorsanız doğal organik elma sirkesini de bir çorba kaşığı içmenizde fayda var.
DİŞ BEYAZLATMADA ADA ÇAYI
Eşit miktarda kabartma tozu, toz halindeki adaçayı, çeyrek tatlı kaşığı deniz tuzunu karıştırın. Dişlerinizi fırçaladığınız macununuza karışımı ekleyin. Bu karşımı öyle fazla uygulamanıza gerek yok. Haftada 3 gün yapmanız yeterli.
KEPEĞE ÇÖREK OTU
Kepek sorununuz varsa bol meyve ve sebze tüketin. Ayrıca 3 çorba kaşığı zeytinyağını hafif ısıtın. İçine bir çay kaşığı deniz tuzu, 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı çörek otu karıştırın. Boya sürer gibi saça friksiyon yaparak sürün. Stres film sarın saçınızda ve en az 2 saat bekletin.
YORGUNLUĞA BADEM
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle içilirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
BRONŞİTE EŞEK KULAĞI
İshali keser. Nefes darlığını giderir. Göğsü yumuşatır. Bronşitte faydalıdır. Öksürüğü keser. Ağız, dil ve boğaz iltihaplarını giderir.
ADET DÜZENSİZLİĞİNE FESLEĞEN
Öksürüğü keser. Hazımsızlığı giderir. Baş ağrısı ve mide kramplarında kullanılır. Kadınlarda adetin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar.
DİŞ ETİ İLTİHAPLARINA GÜLHATMİ
Ebegümecigillerden; yaprakları geniş ve yuvarlak, çiçekleri büyük ve türlü renklerde olan bir bitkidir. Boğaz, bademcik ve diş eti iltihaplarını tedavi eder. Bağırsak iltihaplarını giderir.
Münevver ÇAKIRTAŞ



kaynak: BUGÜN

Anason Yağı Ve Kullanımı

Uyarıcı salgı bezlerinin düzenli çalışması, kalp basıncının desteklenmesi, nefes alışverişi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, sinir hücrelerinin verimli olması, sindirim sisteminin uyarılması, migren, karın ağrısı, adet sancısı, sindirim sistemi tıkanıklıkları, mide gazı giderici, ter kesici ve idrar arttırıcı öksürük, boğmaca, astım bronşit, kan dolaşımı, iktidarsızlık, uykusuzluk, anne sütü azalması durumlarında yardımcıdır. Bebeklerde gaz giderici etkisi vardır. On iki parmak bağırsağındaki yaralara da faydalıdır.
Şifalı Bitkiler - Anason Yağı ve Kullanımı
Cilt bakım ve temizliğinde kullanılır.

Sarkmış göğüs ve vücudun diğer deforme olmuş bölgelerinde masaj yolu ile başarıyla kullanılır.

Kullanımı:
Günde 2 kez, 4er damla olacak şekilde kullanılır. Daha yüksek miktarda alındığı zaman hafif bir sarhoşluk sonra uyku meydana getirir.
Harici kullanımlarda masaj yapılarak yedirilmelidir.

İsveç Diyeti

Hedef: Haftada ortalama 2-3 kilo
Şifalı Bitkisel - İsveç diyetiGünlük kalori: 500 Kcal

Oldukça düşük kalorili olan bu diyette belirtilenin dışında çay kahve ya da meşrubat içmeyin
Not: İsveç diyetinde aynı gün içinde öğle ve akşam yemeklerinin yerlerini değiştirebilirsiniz

Genel bir diyet/zayıflama programı olarak diyetisyenler tarafından tercih edilmeyen bu düşük kalorili diyet tekrarlı olarak uygulanmamalıdır Tekrarlanması halinde metabolizma hızı azalacak ve kilo verme duracaktır Bir haftadan fazla uygulamayın

Bu diyetin günlük menüleri:

1GÜN
Sabah : 1 şekerli kahve
Öğle : 2 katı yumurta 100 gram haşlanmış ıspanak 1 domates
Akşam : 200 gram biftek yeşil salata



2GÜN
Sabah : 1 şekerli kahve
Öğle : 1 dilim salam 100 gram yoğurt
Akşam : 200 gram biftek yeşil salata 1 meyve



3GÜN
Sabah : 1 şekerli kahve
Öğle : Haşlanmış ıspanak 1 domates 1 meyve
Akşam : 2 katı yumurta 1 dilim salam yağsız yeşil salata



4GÜN
Sabah : 1 şekerli kahve 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle : 1 katı yumurta 1 rendelenmiş havuç 25 gram yağsız peynir
Akşam : Yarım bardak portakal suyu 100 gram yoğurt



5GÜN
Sabah : 1 rendelenmiş havuç
Öğle : 200 gram limon ve tereyağlı haşlanmış balık ya da ton balığı
Akşam : 200 gramlık biftek salata brokoli



6GÜN
Sabah : 1 şekerli kahve
Öğle : 2 katı yumurta 1 rendelenmiş havuç
Akşam : 200 gram derisi alınmış tavuk salata



7GÜN
Sabah : Şekersiz çay
Öğle : 100 gram ızgara et taze meyve
Akşam : Hiç bir şey

Mideniz Yanıyorsa...

Mide yanmasından mı şikayetçisiniz? Öyleyse sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri tüketmelisiniz.
Şifalı Bitkiler - Mideniz yanıyorsa...
Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur. Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mümkün. Öncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin. Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin. Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın. Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın. Alkol ve sigaradan da mümkün olduğunca kaçının.
Neler yiyebilirsiniz?
Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur.
Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın.
Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.
Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı: Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

kaynak:guzelforum.com

Acai Meyvesi Hakkında Bilgi

İlginç bir meyve ve faydalarıda çok ilginç buyun meleklerim işte size acai meyvesi
Melekler Mekanı - Acai meyvesi hakkında bilgi

Acai meyvesi ve Faydaları
Güney Amerika Yağmur ormanlarında yetişmekte olan Acai meyvesi aslında, bir çeşit böğürtlendir. Pek çok faydası bulunan bu meyve, pek çok ülkede tablet olarak da satılmaktadır. Bu faydalı meyvenin, faydalarından bazıları ;
* Acai meyvesi enerji vererek kişiyi zinde tutar.
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, kan dolaşımını düzenler.
* Yapılan araştırmalara sonucu, acai böğürtlenlerinin lösemili hücrelerin yüzde 86’sını yok ettiğini ortaya çıkmıştır. Bu sayede acai, özellikle Amerikalı bilim adamları tarafından dünyadaki en sağlıklı meyve olarak tanımlanmaktadır.
* Tadı, çikolata soslu çileğe benzeyen acai, sütten daha fazla kalsiyum, böğürtlenden daha fazla antioksidan, multivitamin haplarından daha fazla besleyici madde içerir.
* Acai meyvesi; antosiyanin, polifenol, fitosterol, omega 3, omega 6, omega 9, diyet lifi, E-C-B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, potasyum ve demir içermektedir.
* Araştırma sonuçlarına göre acai meyvesinde bulunan antosiyaninler; romatizma etkisini, kolon kanserine yakalanma riskini azaltır; ateşlenmeyi önler, damar hastalıklarını ve tümör kanserini önleyici etkisi vardır.
* Zayıflatıcı etkisinden dolayı tablet halinde satılmakta olan Acainin, bahsedilen diğer faydaları ;
*Vücudumuza zindelik katar.
*Sindirim sistemini iyi çalıştırır.
*Vücudu ve barsakları temizler.
*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Cildinizi genç ve diri tutar.
*Kan dolaşımını iyileştirir.
*Bebeklerde ve çocuklarda zekayı artırıcı etkisi vardır.
*Afrodisyak etkisi bulunur. Cinsel istek ve şehveti artırır.
*Uyku rahatsızlıklarına uykusuzluğa iyi gelir.
*Görme duyusunu güçlendirir.
*Küçük ağrı ve sızıları kesin olarak dindirir.
*Kronik yorgunluğa iyi gelir.
*Yaraların iyileşme hızını artırır.
*Kilo verme yağ eritmeye iyi gelir.
*Güç ve kuvveti artırır.
*Vücut dürencini artırır.
*Depresyon semptom ve belirtilerini kısmi olarak iyileştirir.

Ahlat(yaban Armudu) Hakkında Bilgi

Ahlat kaynanamlardan öğrenmiştim ne olduğunu.Onlar çok seviyor bu meyveyi.Tadı briaz ekşi insanın dili kamaşıyorAma faydalı birşyemişBuyrun meleklerim
Şifalı Bitkiler - Ahlat(yaban armudu) hakkında bilgi


* Hemen her ülkede ve bölgede yetişir.
* Beyaz ve siyah olanı vardır.
* Ayrıca smi (çin) ve sicistani cinsi vardır. Dikenli bir ağaçtır.
* Meyveleri kurutulup kullanılır. Ahlat (yaban armudu) faydaları
* Zehirli haşaratın sokmasında filizleri dövülüp üzerine konur.
* Meyveleri ishali keser. Kabızlık yapar.
* Aç karınla yenirse zararlıdır. Kalbe iyi gelir.

25 Temmuz 2010 Pazar

Yasemİn Yaği

YASEMİN YAĞI
Şifalı Bitkisel - Yasemİn YaĞi
Romatizma ağrılarında, cilt besleyici temizleyici ve selülit giderici olarak kullanılır.

Kullanılışı

Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanır.

Keçiboynuzu Mucizesi

Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz. Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. İyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur. Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
Şifalı Bitkisel - keçiboynuzu mucizesi
Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
Yağları parçalayan enzimlere LİPAZ
Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ


Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar. Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.

Ökse Otu

(Weisse Mistel / Gui / Mistletoe / Burç / Çekem / Viscum) Mart-nisan aylari arasinda, dallarin ucunda sarimsi-yesil renkli çiçekler açan, 20-100 cm boylarinda, kisin yapraklarini dökmeyen, çali tipinde, iki evcikli, yari parazit bitkiler. Halk arasinda burç, çeti,Ökseotu - Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ çekem, gökçe, gövelek, yalinkaya gibi isimlerle bilinir. Ökseotu, havstoryum adi verilen emeçleriyle, kendini odunlu bitkilerin dallari üzerine tespit ederek yasar. Memleketimizde çok degisik agaçlar (çam, köknar, sögüt, kavak, armut, elma, kayisi gibi meyve agaçlari) üzerinde yetisir. Bitkinin dallari ve yapraklari karsiliklidir. Yapraklar sarimsi yesil renkte, sapsiz ve derimsidir. Meyveleri 8-10 cm çapinda, küre seklinde toparlak ve beyaz, iç kismi yapiskanli olup, yapraklarin veya dallarin arasinda sapsiz olarak birkaçi birarada bulunur. Ökseotu, ardiç kuslari ile daldan dala ve agaçtan agaca tasinir. Bu kuslar, meyvanin yapiskan kismini severek yerler ve bu esnâda gagalarina yapisan kismi temizlemek için, gagalarini dallara sürterler ve böylece tohumlarini bu kisimlara bulastirirlar. Tohumlar burada çimlenir ve gelisirler. Ayrica kuslarin diskilari vâsitasiyla disari atilan tohumlarin dallar üzerinde tutunarak çimlenmesiyle gelisirler. Bitkinin meyveleri insanlar için zehirlidir.
Şifalı Bitkisel - ökse otu Kullanildigi yerler: Bitki rezin, saponinler, alkaloitler tasir. Meyve ve yaprakli dallar kabiz, idrar arttirici, tansiyon düsürücü ve kusturucudur. Meyveleri ezilerek, çibanlar üzerine konulup, cerahatin disari çikmasini saglar. Romatizma agrilarina karsi da kullanilir.
alıntıdır

Abdestbozanotu (pimpinella Saxisfrage)

İnanın ilkkez duyuyorum.İsmi biraz komik ama faydalarına bakınca ismini unutuyorum.Çok faydalıymışMeleklerim göğüs ağrısı çekiyorsanız bu ot birebirmişBuyrunuz...
Şifalı Bitkiler - Abdestbozanotu (pimpinella saxisfrage)


Abdestbozanotu (pimpinella saxisfrage) : Gülgillerden; siyah ve yeşil boya çıkartılan bir bitkidir. Rutubetli yerlerde yetişir. Boyu 70 santimetre kadardır. Kökü akıcıdır.

Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Göğüs ağrılarını dindirir. Ateşi düşürür. Boğmaca, öksürük ve baş ağrılarını keser. Vücuda dinçlik verir. Balgam ve ter söker. Burun kanamalarını keser. Bademcik şişlerini indirir. Mide yanması ve bağırsak gazlarını giderir. Çıbanın olgunlaşmasına yardım eder.

Lahana

(Kopfkohl / Chou / Cabbage / Brassica oleracea / Chou commun) Sari veya beyaz çiçekli, yillik, iki yillik ve çok yillik, çogu Akdeniz çevresi memleketlerinde yetisen ve yetistirilen bir kis sebzesi. Mutedil-serin, sisli, yagisli, rutubetli iklimleri sever. Fazla sicak ve kuraklik, lahananin göbek baglamasini güçlestirir, yapraklari sertlestirir. Killi, derin, serin ve kuvvetli toprak ister. Azotlu gübrelere ihtiyâci fazladir. Kolay göbek baglamasi kisa daha iyi dayanabilmesi, kendine has tadi olmasi için, fazla miktarda potas’a ihtiyaç duyar. Lahana, çogu Avrupa ülkelerinde yaygin olarak yetistirilir. Eskiden beri, kisin sebze olarak yenilir. Kis soguklarina oldukça iyi dayanabilen bir bitkidir.
Şifalı Bitkisel - lahana Lahana cinslerini söyle siralayabiliriz:
1. Kelle (bas) lahana: 2-6 kg agirligi olan, en çok yetistirilen bir çesittir.
2. Kantar lahana: Orta, Güney ve Güneydogu Anadolu’nun bâzi yerlerinde ekilir. Tânesi 15-30 kg gelebilir.
3. Brüksel lahanasi: Uzun gövdesine siralanmis olan yapraklarinin diplerinde bir findik veya ceviz büyüklügünde göbek baglamis yumrulardan istifade edilir.
4. Kara lahana: Karadeniz sahilinde pek fazla yetistirilir. Göbek baglamaz, körpe yapraklari çok lezzetli, baharli, istah açici, sifâlidir.
5. Kirmizi lahana: Yapraklari kirmizi renktedir. Fazla iri olmaz. Siki göbek baglar.
6. Karnabahar: Lahananin bir çesidi sayilabilir. Lahananin yapraklarindan, karnabaharlarin çiçeklerinden faydalanilir. Karnabahar daha lezzetli, besince daha kuvvetlidir.
Türkiye’de yetistigi yerler: Yabânî olarak Akdeniz bölgesidir. Kültürü her yerde genis çapta yapilmaktadir.
Kullanildigi yerler: Lahananin çesitli tipleri pisirilerek yenildigi gibi pisirilmeden salata yerine yahut tursusu yapilarak yenir. Kalori bakimindan pek zengin olmamakla beraber, vitamince zengindir. A,B,C vitaminleri bol bulunur. Lahana tohumlari kurt düsürücü ve idrar söktürücü olarak kullanilir. Tohumlarindan kolzayagi elde edilir. Ayrica, haslanarak yenilirse mide ve barsak yaralarini yumusatir. Vücudu hastaliklara ve özellikle kansere karsi korur. Ses kisikligini giderir. Guatr olanlar yememelidir.
alıntıdır

Çiban Otu, Yavşan Otu

(veronika officinalis)
Şifalı Bitkisel - Çiban Otu, YavŞan Otu
Kuru toprakları sever, çalılıklarda, fundalıklarda, yol kenarlarında hatta ormanlarda yetişir. Yerde uzanan tüylü ince bir bedeni, gümüş renginde parlayan tırtıl kenarlı yaprakları yukarı doğru yükselen sapı üstünde duran, açık mordan koyu mora kadar değişen güzel çiçekleri vardır. Yaprakları çok naziktir. Elleyince hemen düşerler. Mayıstan ağustos ayına kadar çiçek açarlar.

KULLANIM TABLOSU

Çay: 250 gr.1 dolu çay kaşığı, haşla ve kısa demle.

Taze su: çiçekli sapı yıkayın. Islakken sıkacaktan geçirin, ufak şişelerde buzdolabında saklayın.

Hülasa: iki avuç dolusu yeni açmış olan otu ufak ufak doğrayarak bir litrelik şişenin içine boğazına kadar doldurun. Sonra üzerine iyi bir tahıl şarabı ilave edin. On dört gün güneşte veya sıcakta bırakın.

Karışık çay: 250 gr. Su.1 dolu çay kaşığı haşla ve az demle.

HASTALIKLAR

Kan temizleme, kronik egzama, hafızayı dinlendirir, sarılık, karaciğer ve dalak rahatsızlıkları, romatizma, gut hastalığı, kireçlenmeler.

Enginar

Haziran-temmuz aylari arasinda, mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitkidir. Killi, kumlu ve rutubetli topraklarda yetistirilir. Gövdeleri dik, kuvvetli, sert ve boyuna olukludur. Yapraklari sapsiz, büyük, uzun-oval ve parçalidir. Çiçekler üst yapraklarin koltugundan çikan, uzun saplarin ucunda büyük basçiklar halinde toplanmistir. Çiçek tablasi etlidir. Hepsi tüp seklinde olan çiçekleri ve bunlarin aralarinda bulunan tüyleri tasir.
Şifalı Bitkisel - Enginar
Türkiye8217;de yetistigi yerler: Marmara ve Ege bölgesinde bahçelerde yetistirilir.

Kullanildigi yerler: Bitkinin sebze olarak kullanilan kismi, çiçek tablasi ile tâze dip yapraklari ve kökleridir. Yapraklar ve kökte eynarin isimli aci bir madde, inulin, tanen ve filavon bünyesinde bir glikozit vardir. Tâze yaprak ve köklerinden yapilan hulâsa ve tâze yapraklardan hazirlanan çay, safra çogaltici ve idrar arttirici olarak karaciger hastaliklarinda kullanilir. Kanda kolesterini azaltir. Ates düsürücü ve istah açici tesirleri vardir. Ayrica, idrar söktürür, bedeni ve ruhi bitkinligi giderir, romatizma ve seker hastaliklari için faydalidir.

Diş Ağrısına Son

Arkadaşlar dişiniz agrırsa birkaç zeytin yapragını agzınızda iyice çigneyin.. acı küçümsemmeyecek derecede hafifleyecektir.. yada evinizde limon tuzu varsa agrıyan dişin yanında bekletin..